Stort bråk i Västerås

Stort bråk i Västerås

Vid 17-tiden på fredagskvällen utbröt ett stort bråk i centrala Västerås. Polisen skickade flera polispatruller mot bråket, som omfattade ett 30-tal yngre män. En ung man skadades lindrigt och fick plåstras om på sjukhus efter bråket. Enligt poliskällor misstänker man att bråket handlade om en konflikt mellan olika lokala grupperingar.

Polisen fick skicka flera patruller till centrala Västerås efter flera larmsamtal om ett större bråk. Ett 30-tal yngre män pucklade på varandra i bråket, som hade spridit sig över ett relativt stort område i centrum. Vid polisen framkomst skingrades de inblandade i olika riktningar. Kvar fanns en lindrigt skadad man. Mannen fördes till sjukhus för omplåstring.

Poliskällor som NB Nyhetsbyrån varit i kontakt med säger att man misstänker att storbråket är en del av pågående konflikter mellan olika grupperingar i Västerås. Flera fredagsflanörer och barnfamiljer fick fly från platsen när bråket utbröt, och det var spänt i centrala Västerås en tid efter bråket. Ingen person har ännu gripits efter bråket.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!