Fyrverkeriattack mot kommunhus i Lilla Edet

Fyrverkeriattack mot kommunhus i Lilla Edet

Polisen fick tidigt på söndagsmorgonen rycka ut till kommunhuset i Lilla Edet. Kommunhuset hade utsatts för en fyrverkeriattack, och ett kontorsrum var ordentligt skadat. Platsen har spärrats av, och polisens tekniker kommer att undersöka kommunhuset under söndagen.

Klockan 05:37 på söndagsmorgonen fick polisen larm om smällar och explosioner vid kommunhuset i Lilla Edet, mellan Göteborg och Trollhättan. På plats kunde man konstatera att kommunhuset hade utsatts för en fyrverkeriattack och att flera fyrverkerier hade exploderat inne i kommunhuset.

Någon eller några personer hade slagit sönder ett fönster på kommunhuset, och genom det trasiga fönstret skjutit in flera fyrverkerier i lokalen. Dessutom skall ett större antal smällare ha kastats in. Personer som vistades i närheten hörde attacken och larmade polisen. Vid polisens ankomst fanns inga gärningsmän kvar på platsen, och ingen har gripits som misstänkt för attacken.

Kommunhuset i Lilla Edet delar lokaler med ett äldreboende. Attacken utreds nu av polisen som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!