Misstänkt terrorbrott i Oslo

Misstänkt terrorbrott i Oslo

Norsk polis och säkerhetspolis utreder ett misstänkt terrorbrott i Oslo. En rysk medborgare attackerade en kvinna med kniv i en livsmedelsbutik i den norska huvudstaden. Uppgifter som framkommit i förhör med den misstänkta gärningsmannen har fått polisen att utreda attacken som ett misstänkt terrordåd.

Under torsdagseftemiddagen attackerades en kvinna i en livsmedelsbutik i centrala Oslo. Kvinnan höggs med kniv, och gärningsmannen försökte även attackera en anställd i livsmedelsbutiken. Gärningsmannen flydde från platsen, men kunde gripas av norsk polis strax efter dådet. Den knivskadade kvinnan fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Den misstänkta gärningsmannen är rysk medborgare enligt norsk polis. Mannen skall ha anlänt till Oslo bara timmar innan knivdådet. Den misstänkta gärningsmannen kom då till Norge från Sverige.

Norsk polis och säkerhetspolis utreder knivattacken som ett misstänkt terrordåd. Detta då mannen i förhör har angivit skäl till knivdådet som kan kopplas till terrormotiv. Den attackerade kvinnan skall ha valts ut på måfå av den misstänkta gärningsmannen.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!