Fick vi det andrum som behövdes? Det mesta var ju kaos!

Fick vi det andrum som behövdes? Det mesta var ju kaos!

Socialdemokraterna svänger. Går emot vad de tidigare har sagt. Nu öppnas gränserna igen. Annars kommer Centern, Liberalerna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet inte att vilja ge S det regeringsunderlag partiet med sina 28 procent behöver för att fortsätta att styra och ställa i Sverige.

Annons

Ja, ni minns ju själva. Alla skulle till Sverige. Där fick man allt utan motprestation. Danmark och Tyskland på vägen dög inte. Tusentals migranter varje vecka. ’De flydde för sina liv’ hävdade de goda. Vi andra var mer krassa. Vi hade gjort analysen. Och hade rätt. Förstås.

De som fick sitt uppehållstillstånd, for snart hem till den ’krigszon’ de hade flytt ifrån. Och snart kom även fru, barnaskara, föräldrar och en och annan kusin slank med. För inte hade vi koll på vem som var vem. Och alla kom de från den livsfarliga zon männen, föregångarna, hade flytt ifrån. För sina liv.

Fick vi då något andrum? Nej, bara kaos!

Morgan Johanssons analys i gårdagens Agenda kring kaoset som rådde i Sverige 2015: ’Vi skärpte reglerna för att skapa det andrum vi behövde’.

Andrum? Har ni fått andrum? Lugn och ro?

Vi har mest noterat ökade våldtäkter, skjutningar, masslagsmål, bostadsbrist, skolkaos, haveri i socialförsäkringssystemet, stölder, terror…

Vad tror ni polisen säger? Andrum?

Annons

Vad tror nu sjukvården säger? Andrum?

Vad tror ni skolorna säger? Andrum?

Andrum? Jo, möjligen de fyra månaderna när vi hade en expeditionsministär som var konstitutionellt förhindrad att fatta nya katastrofala beslut.

Morgan Johansson tror att han lurar oss. Kanske lurar han sig själv, intalar sig själv att nu har vi fått ’andrum’. Nu kör vi som vanligt igen med öppna gränser. Vi andra gräver ned oss, tar skydd och förbereder oss på nästa folkvandring. Som vi skall betala. Förstås. Så håll hårt i plånboken! Men glöm inte att du fick ’andrum’!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!