Därför fortsätter Sverigedemokraterna att växa

Därför fortsätter Sverigedemokraterna att växa

Migrationen är en av de viktigaste frågorna för människor som bor i Sverige. Liksom vården och säkerheten. Och dessa frågor hör ihop med varandra. Majoriteten i riksdagen var för en kraftigt inbromsad migration, ända tills Socialdemokraterna svängde 180 grader för att få behålla regeringsmakten.

Annons

Människor känner sig överkörda. Politiker struntar i deras önskemål. Man röstade för en förändring, men det blev samma soppa. Man lyssnade till vallöften, men en del av de partier man röstade på struntade i vad de hade lovat och gjorde något helt annat efter valet.

Vi har en politisk och medial överklass i Sverige som inte bryr sig om hur verkligheten ser ut för vanligt folk, för butiksinnehavare som trakasseras av kriminella, för fattigpensionärer som inte har råd att äta ordentligt, för kvinnor som utsätts för sexualbrott, för människor som känner sig rädda i sina tidigare trygga bostadsområden, för välfärdsarbetare som håller på att bli utbrända.

Däremot tycker det politisk-mediala etablissemanget att det är viktigt, att singelkvinnor får rätt till skattesubventionerad insemination och etablissemanget ser heller inga konstigheter i att nyanlända får gå före i kommunala bostadsköer. Eller att vi öser ut bidrag över folk som aldrig själva har bidragit.

Invandringspolitiken har förts helt utan hänsyn till hur samhället förändras när miljoner människor från andra kulturer flyttar till Sverige. Allt det som håller oss samman som land och folk har politikerna struntat i och politiskt korrekta journalister förhånat. Sverige är påväg utför. ’Multikulti’ håller inte.

Ja, det är inte svårt att hitta exempel på hur dessa argument sätter sina spår i vårt Sverige. Därför attraheras människor av ett parti som vill återskapa den nationella samhörigheten. Det spelar ingen roll om man är svensk sedan generationer, kommer från Kroatien, är bosnisk sunnimuslim, iransk shiamuslim eller kristen från Syrien. Man hittar sina argument hos Sverigedemokraterna.

Och nu har vi alltså en regering som totalt ignorerar dessa åsikter och åter öppnar för ökad invandring – utan att först ta itu med problemen ovan. Problem som har skapat en djup folklig ilska – utom möjligen på Södermalm i Stockholm.

Det råder en känsla av hopplöshet, en känsla av att människor upplever att etablissemanget i sin skyddade verkstad inte bryr sig om dem. Det föder misstro mot de etablerade partier som nu är regeringsunderlag. Man hittar en del av det man söker hos Kristdemokraterna. Men Moderaterna litar man inte riktigt på.

Annons

Därför kommer Sverigedemokraterna att fortsätta att växa.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!