Räddningstjänst fick hjälpa hotad ambulansbesättning

Räddningstjänst fick hjälpa hotad ambulansbesättning

Den lokala räddningstjänstens deltidspersonal fick hjälpa ambulanspersonalen att hantera en hotfull och våldsam patient i norra Jämtland. Närmaste polispatrull fanns drygt tio mil bort, och ambulanspersonalen behövde snabb undsättning. 

Annons

En ambulans i den norra delen av Jämtland skickades ut till en patient som hotade att begå självmord. Vid ambulansens framkomst blev patienten allt stökigare. Situationen ledde till en hotfull och våldsam situation där ambulanspersonalen fick ta emot visst fysiskt våld från patientens sida. Då ambulanspersonalen insåg att man behövde understöd larmades den lokala räddningstjänsten.

Närmaste polispatrull fanns cirka tio mil bort, och det informerades ambulanspersonalen om vid kontakt med polisen. Detta innebar att räddningstjänstens deltidspersonal fick rycka ut och agera som stöd till den utsatta ambulansbesättningen. I en avvikelserapport efter händelsen efterlyser ambulanspersonalen ökad polisnärvaro i länets glesbygdsområden.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!