Elever gripna efter stök i Svedalaskola

Hem Fokus Elever gripna efter stök i Svedalaskola
Elever gripna efter stök i Svedalaskola

Två elever i 15-årsåldern greps av polis efter en stökig dag vid en skola i Svedala. Eleverna är misstänkt för stöld, och misstänks även ligga bakom en stor del av annat stök i skolan. Utöver stölden utreder polisen olaga hot samt falsklarm där skolans elever har varit inblandade.

Polisen fick under onsdagen rycka ut till Naverlönnsskolan i Svedala vid flera tillfällen. Det började med ett falskt brandlarm från skolan där den lokala räddningstjänsten och polisen skickades till platsen. Under den tid skolbyggnaden evakuerades stals en dyr jacka samt flera värdeföremål ur ett skåp tillhörande en elev. Någon hade klippt sönder skåpets lås.

Två elever i 15-årsåldern kunde gripas av polis efter fynd som kunde kopplas till stölden, skriver SKD. Bland annat skall den bultsax som användes för att klippa sönder låset ha påträffats, tillsammans med delar av stöldgodset.

I spåren av stölden uppstod även bråk i skolan, och en elev i 16-årsåldern anmäldes för olaga hot efter att ha hotat en annan elev till livet. Även vid detta tillfälle kallades polis till skolan.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!