Knivdåd vid Södertörns Högskola – en skadad, två gripna

Knivdåd vid Södertörns Högskola – en skadad, två gripna

En person skadades svårt vid ett knivdåd i anslutning till Södertörns Högskola i Flemingsberg, söder om Stockholm. Två personer kunde gripas efter dådet. En av de gripna skall ha hotat flera personer vid skolan, och omhändertogs av elever vid skolans polisutbildning.

Polis och ambulans larmades till Södertörns Högskola i Flemingberg vid 10-tiden på fredagen. En man skall då ha hotat och jagat personer vid skolan. Vid polisens framkomst fann man en svårt skadad man med flera skär- och huggskador. Den svårt skadade mannen flögs till Nya Karolinska i Solna för avancerad vård trots att Karolinska Huddinge bara ligger några hundratals meter från brottsplatsen.

Två män kunde gripas efter knivdådet. En man greps med kniv vid Södertörns Högskola efter att hotat och jagat flera personer. Mannen omhändertogs av elever vid skolans polisutbildning, och lämnades sedan över till polis. Polisen var snabbt på plats med stora resurser.

Ytterligare en man greps på annan plats av polisen och misstänks för inblandning i knivdådet.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!