Mördare misshandlad – vill till Eritrea

Mördare misshandlad – vill till Eritrea

Den s k IKEA-mördaren, Abraham Ukbagabir, avtjänar ett livstidsstraff för mordet på en mor och hennes son inne på IKEA-varuhuset i Västerås sommaren 2015. Han sökte enligt uppgift offer som såg ’svenska’ ut och syftet var att få stanna i Sverige.

Efter att ha attackerat och mördat de båda offren med en kniv som han hade stulit inne på varuhuset, högg han sig själv i magen med kniven. Varefter han greps.

Nu har han begärt att få bli förflyttad till sitt hemland Eritrea. Det skriver AB. I ett brev till regeringen skriver han, enligt tidningen: ’Jag har stannat i Sverige från 2013 till nu, jag tycker inte om det. Jag har varit borta från Eritrea i cirka 14 år och jag längtar efter att åka dit.’

Enligt uppgift har Ukbagabir tidigare ansökt om att förflyttas till Eritrea men har då fått avslag av regeringen. Han har flera gånger hotats och misshandlats i fängelset.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!