Ung man skjuten till döds i Hallunda

Ung man skjuten till döds i Hallunda

Polisen söker ett flertal personer efter en skjutning i Botkyrka kommun och stadsdelen Hallunda. En yngre mansperson sköts med flera skott, och fördes till sjukhus med allvarliga skador. Mannen förklarades död på sjukhuset. Gärningsmännen skall ha lämnat platsen och eftersöktes av ett stort polispådrag, med bland annat polishelikopter.

Strax innan klockan 21 på fredagskvällen hördes skottlossning i närheten av Brunna idrottplats i Hallunda, Botkyrka kommun. Flera personer larmade polis om händelsen, och en större polisinsats inleddes. Väl på plats hittade polisen en yngre man med flera och allvarliga skottskador. Mannen transporterades med ambulans till Nya Karolinska i Solna för vård, där han senare avled.

Brottsplatsen spärrades av och polisen sökte i närområdet efter de misstänkta gärningsmännen. Gärningsmännen skall vara fyra till fem personer, och de lämnade platsen skyndsamt i en svart bil av märket Audi. Polishelikopter sattes in i spaningarna, men sent på fredagskvällen hade inte polisen lyckats gripa några av de misstänkta.

Poliskällor uppger för NB Nyhetsbyrån att den skjutna mannen sedan tidigare är känd av polisen, och att man misstänker att skjutningen har med konflikter i den undre världen att göra.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!