Iransk TV vägrade sända fotbollsmatch – domaren var kvinna

Hem Fokus Iransk TV vägrade sända fotbollsmatch – domaren var kvinna
Iransk TV vägrade sända fotbollsmatch – domaren var kvinna

En match i tyska fotbollsligan Bundesliga som skulle sändas i iransk TV utgick ur tablån. Orsaken att TV-sändningen stoppades var att matchen dömdes av en kvinnlig domare.

Fotbollsmatchen mellan Bayern München och Augsburg i den tyska fotbollsligan Bundesliga skulle ha sänts på fredagskvällen i den iranska TV-kanalen IRIB. Sändningen stoppades nära sändningsstart och matchen utgick ur TV-tablån, skriver SVT.

Orsaken till den stoppade sändningen skall vara att matchen hade en kvinnlig domare. Domaren Bibiana Steinhaus är den första och enda kvinnan som dömer herrfotboll i Bundesliga. Steinhaus är ansedd som en av de bästa fotbollsdomarna i Tyskland.

Steinhaus medverkan i matchen fick den iranska TV-kanalen att stoppa sändningen med kort varsel. Vid tidigare matcher där Steinhaus har dömt har iransk TV valt att klippa in publikbilder när domaren skulle ha synts i bild.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!