Tiotal bilar brann i Tyresö

Tiotal bilar brann i Tyresö

Ett tiotal bilar brandskadades eller förstördes i en större bilbrand i Tyresö natten till söndagen. Källor vid polisen och räddningstjänsten säger att det finns starka misstankar om att branden var anlagd. Boende i området upprörs över branden, och att branden passerat obemärkt i medierna.

Annons

Under natten till söndagen larmades polis och räddningstjänst till en större parkeringsplats i stadsdelen Krusboda i Tyresö kommun. Flera bilar stod i brand, och innan räddningstjänsten han komma på plats brann ett tiotal fordon.

När räddningstjänsten hade släckt den stora bilbranden konstaterades att ett tiotal fordon totalförstörts eller skadats svårt i branden. Parkeringsplatsen spärrades av för en teknisk undersökning. Källor vid polisen och räddningstjänster har till NB Nyhetsbyrån uppgivit att det finns starka misstankar om att branden skall vara anlagd.

Flera av de boende i det annars lugna radhusområdet uppger att man är upprörda över såväl branden som det bristande massmediala intresset. På söndagskvällen hade inga medier – lokala, regionala eller rikstäckande – rapporterat om den stora bilbranden. ”- Det säger något om samhällsutvecklingen när inte ens tio brända bilar har något nyhetsvärde” säger en av de uppgivna närboende som NB Nyhetsbyrån talat med.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!