Strandhäll borde sopa framför egen dörr!

Strandhäll borde sopa framför egen dörr!

Rick Svartmyr är en av våra återkommande krönikörer. Han har varit verksam i svenskt och internationellt näringsliv. Här skriver han om Annika Strandhälls twittrande kring påbjudet barnafödande, något som har förorsakat en diplomatisk kris med Ungern.

Socialminister Strandhäll är i blåsväder för sitt twittrande. Igen. Denna gången jämför hon Ungerns insatser för att få fart på nativiteten i landet med trettiotalets nazism vilket har lett till diplomatiska förvecklingar helt i onödan med ett land som, vad jag vet, inte har gjort Sverige något ont de senaste seklen.

Om nu Strandhäll anser att den ungerska regeringen är nazistisk för att den vill öka barnafödandet – borde hon inte då ögonaböj se till att Försäkringskassan plockar bort nedan länkade tydligtvis svårt nazistiska kampskrift från sin officiella hemsida?

Till skillnad från ungersk familjepolitik är hon ju direkt ansvarig minister för svenska Försäkringskassans verksamhet och därmed ansvarig för Mein Kampf-osande formuleringar som ’Varför föds det inte fler barn i Sverige’ och ’Varför är det viktigt med ett ökat barnafödande?’ (Kapitel 1).

För det första är det ju fullständigt befängt att dra nazistparalleller för att en regering vill ge sitt lands medborgare bättre möjligheter att skaffa barn. Men även om man är så befängd, att man riktar sådan kritik mot ett annat land, bör man ju i så fall sopa rent framför sin egen dörr först.

Rick Svartmyr

https://www.forsakringskassan.se/wps/wcm/connect/e1094fb8-5b92-4065-8bbb-62b7b30ef090/redovisar_2000_09.pdf?MOD=AJPERES

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!