En nivå under all kritik…

En nivå under all kritik…

Ibland ser man inlägg i det offentliga samtalet, som är så uppåt väggarna att man baxnar. Ofta handlar det om twitter, där det skrivande fingret har varit snabbare än tankeimpulserna bakom. Kanske har vederbörande också varit påverkad av något. Idiotinlägg brukar vara mer frekventa på fredagkvällarna.

Andreas Pettersson lär vara juris doktor i socialrätt vid Södertörns högskola. Och han uttrycker sig på ett sätt som får en att undra hur det står till. Han kan inte ens skylla på ’fredagsmyset’ – detta är skriver en tisdag förmiddag!

Vad menar han egentligen med att Syrien och Sverige bör byta: Syrien skickar hit IS-terroristerna och Sverige skickar dit Tobé, Kristersson, Åkesson och ledarredaktionerna från GP och SvD…?

Finns det ens någon svart humor någonstans i detta? Var Pettersson berusad vid tillfället? Har han över huvud taget reflekterat över IS-terroristernas illgärningar. Oaktat vad han sedan tycker om Kristersson eller Åkesson?

OK, man skall få skriva vad man vill. Man skall få säga vad man vill. Man skall framför allt få tänka vad man vill. Ibland är antagonisterna kanske alltför snabba med att skärmdumpa och sprida verbala klavertramp.

Men vill man ha respekt i diskussionen får man skärpa sig och inte slänga ur sig vilka dumheter som helst. Och det är rena dumheterna att skriva på det sätt juris doktor i socialrätt Andreas Pettersson har gjort. Man undrar hur det är fatt mellan axlarna och vad denne ’akademiker’ presterar inför sina studenter… Jisses!

Om man innerst inne – och det gör vi på denna ledarsida – tror på det mänskliga förnuftet, är den första tanken att dravel av denna karaktär är ägnat att provocera och på något sätt få igång en debatt. Men till sist landar det dessvärre i, att denne juris doktor Pettersson är så urbota korkad och aningslös som han faktiskt gör sig på twitter.

Pettersson har presterat en nivå under all kritik. Han borde avskiljas från allt vad akademiska kontakter heter. Möjligen kan han platsa på Aftonbladets ledarsida.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!