Knivbråk vid skola i Uddevalla

Knivbråk vid skola i Uddevalla

Polisen i Uddevalla fick vid lunchtid rycka ut till en skola där ett större bråk hade brutit ut. I samband med bråket drog en flicka kniv och hotade flera andra elever. Skolan har även tidigare haft ordningsstörningar som har krävt polisinsats.

Annons

Vid 12:30-tiden på onsdagen fick polisen återigen rycka ut till Ramnerödsskolan i norra delen av Uddelvalla. I samband med lunchrasten hade ett större bråk brutit ut i anslutning till skolan. Bråket skall ha skett såväl på skolgården som inne i skolans lokaler. En av eleverna, en flicka i tonåren, skall ha dragit kniv i samband med bråket. Skolans rektor berättar för tidningen Bohuslänningen att den knivbeväpnade flickan skall ha känt sig hotad.

Polisen löste snabbt upp bråket och de inblandade eleverna skickades hem från skolan efter samtal med polis och skolledning. Undervisningen vid skolan kunde därefter fortsätta. Ramnerödsskolan har på senare tid haft flera ordningsstörningar, där polisen så sent som för en månad sedan kallades till platsen vid ett annat större bråk med flera elever inblandade.

Ramnerödsskolan har cirka 300 elever från förskoleklass till årskurs 9 och ligger i stadsdelen Ramneröd, cirka 2 kilometer norr om centrala Uddevalla.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!