Den hatade västvärlden är trygg att komma ’hem’ till…

Den hatade västvärlden är trygg att komma ’hem’ till…

Nu vill alla terroristerna från IS ’hem’ till väst. ’Hemma’ i Sverige är det tryggt och där kan man ge sina barn en framtid. Så hör vi nu tillfångatagna terrorister resonera och de ’ber om ursäkt’. De lovar att aldrig mer ansluta sig till en terrorsekt! 

Nej, ingen gjorde något ont förstås. Det är alltid ’någon annan’ som våldtar, trampar ihjäl barn, bränner fångar och skär halsen av oliktänkande. IS-terroristerna som nu vill till Sverige körde ambulans, jobbade med barn eller med gamla. Förstås.

Förre moderatpolitikern Sven Otto Littorin formulerade det väl i en funderande text nyligen: ’Om det nu lockar så mycket att återvända till vår dekadens, vårt moraliska förfall och allmänna gudlöshet – borde de inte dra någon slutsats av det?’

Han fortsätter: ’En rimlig slutsats vore att de samhällen som byggts i väst de senaste tusen åren eller så, med alla sina fel och brister, har rätt mycket att erbjuda: frihet, framsteg, god materiell standard, trygghet. Och att orsaken till det bland annat står att finna i religionens plats i samhällsbygget och synen på människans okränkbarhet, respekt för frihet, demokrati, marknadsekonomi…’

Men Lisa och Muhammed och Michael och Heba och allt vad de heter delar ju inte den uppfattningen. De avskyr väst och allt vad vi står för. Så varför vill de tillbaka?

OK, en och annan kanske har kommit till insikt. Men det är samtidigt så, att man får ta konsekvenserna av sitt – i detta fall – bestialiska agerande. Varför skulle vi vilja ha hit ytterligare hundratals terrorister. Folk som socialen tänker sig att ta hand om och politikerna i Stockholm säger att man skall ’ringa’ och ’skriva till’.

Hur kommer de här terroristerna och deras barn att fungera i det svenska samhället? Ja, de flesta kan nog redan nu gissa. Och ’återvändarna’ lär inte vara med och bygga på Sverige och vårt välstånd. I bästa fall låter de bara bli att riva ned det och tära på resurserna. Så vad skall vi ha dem till?!

De kan stanna i fånglägren och hjälpa till att bygga upp Syrien/Irak.

Vi nöjer oss med att konstatera: ’Sebran är ett randigt djur, ränderna går aldrig ur’. De som nu vill tillbaka till Sverige skall betraktas som ’trojanska hästar’. Och var och en som har läst Homeros’ klassiker ’Illiaden’ vet hur det gick för de godtrogna trojanerna, när de släpade in trähästen full av fientliga greker i staden Troja.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!