IS-terroristen Michael Skråmo har gripits av kurdiska styrkor

IS-terroristen Michael Skråmo har gripits av kurdiska styrkor

IS-terroristen Michael Skråmo har gripits i Syrien. Detta enligt uppgift från SVT, som anger att ett kurdiskt förband har gripit honom. Han är en av de mest profilerade IS-terrorister och rekryterare som har rest från Sverige. Han lockade andra att resa till Syrien – först i Göteborg och senare från IS i Syrien.

Annons

Från Syrien bedrev han propaganda och uppmanade också till terrorattentat i Sverige. Han greps i området kring Baghous i nordvästra Syrien, IS-terroristernas sista fäste, som nu är i upplösning. Uppgifterna om hur många IS-terrorister som finns kvar i området varierar – från några hundra till tusentals.

Under förra veckan har hundratals IS-terrorister med familjer givit upp och överlämnat sig. Rapporter talar om, att de har förts till olika läger och fängelser som kontrolleras av koalitionen som strider mot terroristerna. Ett antal IS-familjer har dock tagit sig ut ur området med hjälp av människosmugglare. Enligt uppgifter till SVT greps Michael Skråmo på måndagen och skall vara vid liv.

Inför slutstriden om Baghous har IS haft gott om tid att gräva ett avancerat system av tunnlar i området. Det är i detta tunnelsystem jakten på de sista terroristerna nu pågår och har pågått under de senaste dagarna.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!