IS-terrorister med svenskt medborgarskap släpps in direkt

IS-terrorister med svenskt medborgarskap släpps in direkt

Föra veckan identifierade NB Nyhetsbyrån åtta steg man tar för att få ’hem’ IS-terroristerna. Det första – regeringen ser till att ha ryggen fri henom att neka konsulär hjälp – kan vi bocka av. Det andra – medias gullande med ’svenska terrorister’ som ’ångrar sig’ – kan vi också bocka av. Nu närmar vi oss det tredje: ’Det handlar om baaarn’…

Annons

Än så länge har Stefan Löfven sagt att det inte går att stoppa svenska medborgare från att ta sig till Sverige. Nej, det gör det förstås inte. Men man kan plocka medborgsrskapet av dem. Om man vill. Men det vill inte Socialdemokraterna. Det ville tidigare inte några andra heller – utom SD – om sanningen skall fram.

Löfven konstaterar, att man kan återvända till ’ett normalt liv’ i Sverige, att man har rätt att som svensk medborgare fara in i landet – men att Säpo i förekommande fall skall hålla koll på vederbörande terrorist. Enligt statsministern kan det ibland även bli tal om att åtala IS-återvändarna för brott som kan ha begåtts.

’Krafttag’, som synes…

Och väldigt litet har gjorts för att förebygga det återtåg vi nu ser, trots att man rimligen i flera år bör ha förstått att terroristerna förr eller senare skulle komma att besegras och återvända. Lagstiftningen krystades fram i små portioner och kom alldeles för sent. Först nu blir det olagligt att delta i och ha samröre med den här typen av organisationer. Men den nya lagstiftningen blir totalt meningslös. Lagstiftning får inte ske retroaktivt.

Vissa partier har dock gått längre än så. Sverigedemokraterna var först med att kräva att terroristerna skulle fråntas sitt medborgarskap. Nu har Moderaterna också sagt, att man helt vill frånta medborgarskapet från IS-terrorister som har dömts för terrorbrott.

Men det går långsamt, långsamt… Och grundlagen – som bara kan ändras om beslut fattas med ett val emellan – sägs hindra att man plockar medborgarskapet av terroristerna.

Så kan det vara, men det har varit två riksdagsval i Sverige – 2014 och 2018 – sedan folk började resa till terrornätverket IS. Och IS framfart har varit känd i åratal. Så varför, varför, varför har inget hänt?! Det går så låååångsamt i Sverige att vi blir överkörda.

Annons

Om några månader har vi ytterligare ett par hundra terrorister mitt ibland oss. Var så säkra. Våra lååångsamma lagstiftare har sett till att inte görs ett dugg. Förrän nu – när tåget har gått.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!