”Avrättning” på pendeltågsstation i Älvsjö

”Avrättning” på pendeltågsstation i Älvsjö

En man sköts på lördagseftermiddagen till döds på Älvsjö station i södra Stockholm. Ett stort polisuppbåd skickades till platsen, men den misstänkta gärningsmannen och eventuella medbrottslingar hade då lämnat platsen. Pendeltågsstationen spärrades av efter mordet, och de tåg och bussar som skulle trafikera stationen passerade Älvsjö utan att stanna.

Vid 17-tiden larmades polisen i södra Stockholm till Älvsjö station efter skottlossning på stationen. Kalabalik hade brutit ut efter det att en man hade skjutits ner av en maskerad och ännu okänd gärningsman. Ett stort antal polispatruller och ambulanser skickades till stationen. På platsen kunde man konstatera att den skjutna mannen hade avlidit efter flera skottskador.

Vittnen från Älvsjö station som NB Nyhetsbyrån har talat med säger att den nu avlidna mannen ”avrättades”. Offret skall först ha skadeskjutits och sedan tagits av daga med ett avslutande skott. Mordet skall enligt vittnen ha varit kallblodigt och tycks ha varit planerat. Gärningsmannen skall ha haft god kontroll på att offret skulle finnas på Älvsjö station vid den aktuella tidpunkten.

Ett större polispådrag sökte efter gärningsmannen i närområdet efter skjutningen. Tåg- och busstrafiken vid Älvsjö station stoppades efter mordet, och stora problem uppstod i kollektivtrafiken då Älvsjö är en av de större knutpunkterna i Stockholms kollektivtrafik.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!