Polis fick undsätta hotad ambulanspersonal i Karlstad

Polis fick undsätta hotad ambulanspersonal i Karlstad

På fredagseftermiddagen fick polisen i Karlstad rycka ut till en ambulansbesättning som tryckt på överfallslarmet. Ambulanspersonalen hade då hotats med något som såg ut som en pistol. Ambulansbesättningen flydde då till sitt fordon och larmade polisen. Polisen kunde senare gripa en man som nu misstänks för olaga hot.

Annons

Strax innan klockan 16:30 på fredagen larmades en ambulans på ett prioriterat uppdrag till Frödingshöjd i den nordöstra delen av Karlstad. Ambulansen hade larmats till en adress där det skulle finnas en person med sänkt medvetande. Väl på plats mötte ambulansbesättningen en hotfull man som riktade ett pistolliknande föremål mot ambulanspersonalen samtidigt som hot uttalades.

Ambulanspersonalen tryckte då på sitt överfallslarm, och tog sig till sitt fordon i väntan på polisen. Efter en kort tid anlände flera polispatruller, och man avväpnade då mannen. Det vapenliknande föremålet visade sig vara en så kallad soft air-pistol. Mannen fördes efter avväpningen till sjukhuset i Karlstad under poliseskort.

Enligt polisen skall mannens hot och aggressivitet sannolikt ha orsakats av missbruk. Mannen misstänks nu för olaga hot.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!