Norrköping samlar in tio miljoner till moskébygge

Norrköping samlar in tio miljoner till moskébygge

Bosniakiska islamiska församlingen i Norrköping tänker sig att samla in tio miljoner kronor för att finansiera en ny moské i staden. Ordföranden i församlingen – Mensur Mustafic – tror inte att insamlingen blir något problem. De har redan fått in sexsiffriga belopp. Detta enligt Folkbladet.

Man har planerat moskén i tio år. Nu är grunden lagd och till våren tänker man resa väggar och tak för att ha moskén klar hösten 2020.

Det har varit en hel del motstånd från allmänhet och politiker, som har varit skeptiska. Det tycker ordförande Mustafic har varit jobbigt. Det har också varit tråkigt att man inte kunde bygga precis som man först ville, tycker han. Man fick t ex backa vad det gäller färg och minaretens utformning.

Med moskén vill föreningen skapa ’broar’ och öka ’förståelsen’ gör religionen.

Församlingen har varit duktig på att samla in bidrag. Mustafic pekar på att moskébyggen i Sverige alltid lyckas få finansiering. Det är också viktigt att få bygga upp en moské i Norrköping, eftersom många har flytt från sina hemländer och sett moskéer i Bosnien rivas under inbördeskriget.

Christopher Jarnvall

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!