IS-terroristen Michael Skråmo saknas

IS-terroristen Michael Skråmo saknas

Det är oklart vad som har hänt med IS-terroristen Michael Skråmo, född och uppvuxen i Sverige men norsk medborgare. Skråmo tillhörde den sista fanatiska kärnan av terrorister som fanns kvar i slutstriden.

Skråmo, som i åratal ägnade sig att rekrytera terrorister från Sverige till IS, greps enligt uppgift i förra veckan i Syrien. Det anger SVT. Men nu rapporteras att Skråmos namn saknas på de listor som har upprättats över gripna IS-medlemmar.

Läget idag är mycket mer osäkert än det var förra veckan, menar Kurdo Baksi, svenskkurdisk journalist som har nära kontakter med kurdisk-syriska myndigheter. Skråmo öde är för närvarande okänt.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!