Småkriminella for till IS – och återkom som grovt kriminella

Småkriminella for till IS – och återkom som grovt kriminella

IS-terroristerna som kommer tillbaka till Sverige ägnar dig ofta åt fortsatt kriminell verksamhet. Allt från småbrott till mord. Inte sällan återkopplar de till den kriminella verksamhet de höll på med innan de for iväg. Och myndigheterna står handfallna.

Annons

En av förra sommarens mördare från ett uppmärksammat fall i Örebro – Mubashir Qadar – tillhörde kategorin.

Detta konstaterar terrorforskaren Magnus Ranstorp i en omfattande granskning som GT har gjort. Ranstorp efterlyser ett ordentligt åtgärdsprogram av det slag man tidigare har använt mot gängkriminella för att få dem att inordna sig i samhället.

Och nu har vi snart den fanatiska kärnan på väg till Sverige. Eftersom allt fler vänsterdebattörer och -politiker tycker att Sverige har ett ansvar gentemot terroristernas avkomma. Och vi är närmast totalt oförberedda.

Ändå fortsätter man att pumpa ut rena amsagor om att terroristerna i första hand åkte ned för att ’hjälpa till’. Och hamnade de i stridslinjen var det bara som ’ambulansförare’.

Låt oss se sanningen: Väldigt många av dem som for var redan då samhällets bottenskrap av småkriminella. ’Småbus’ som polisen skulle säga. När blev ’småbusar’ uppfyllda av altruistisk hjälpverksamhet? Vi kan väl snarare likna dem vid medeltidens soldatesk och legoknektar. Ihoprafsade kräk som var duktiga på att slå ihjäl folk.

Nu kommer de tillbaka som grovt kriminella – ’storbus’ – och det offentliga Sverige tror att det hjälper med att ringa dem, skriva brev och skicka ut dörrknackande socialtanter.

Till folk som skar halsen av fångar ivrigt påhejade av sina kvinnor.

Annons

Till folk som uppfostrade sina små barn till mördarmaskiner.

Skrämmande, är väl det minsta man kan säga. Och närmast kriminellt slentrianmässigt skött av svenska politiker och myndigheter. En tickande bomb är inbyggd i vårt land. När som helst kommer den att detonera. Den småpyser ständigt.

Är det detta vi betalar skatt för? #vadfanfårjagförpengarna?

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!