Norsk vänster nominerar Greta Thunberg till Nobels fredspris

Norsk vänster nominerar Greta Thunberg till Nobels fredspris

Den 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg har av det norska partiet Sosialistisk Venstreparti nominerats till Nobels fredspris. Man anser från det norska vänsterpartiet att Greta Thunberg har bidragit stort till en viktig miljörörelse, och därigenom varit ledande i ett stort och viktigt fredsprojekt.

Norges motsvarighet till det svenska Vänsterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, har valt att nominera den svenska miljöaktivisten Greta Thunberg till Nobels fredspris. Greta Thunberg blev känd för allmänheten i samband med att den 16-åriga flickan inledde en skol- och sittstrejk utan Riksdagen i Stockholm.

Greta Thunberg vill med sin skolstrejk manifestera mot bristerna i den globala miljöpolitiken. Thunbergs engagemang har uppmärksammats stort i medier i olika länder.

Sosialistisk Venstreparti vill med sin nominering lyfta fram Greta Thunbergs bidrag och engagemang i kampen mot klimathotet. Sosialistisk Venstreparti anser att klimathotet är att betrakta som ett av största hoten mot freden, och att Thunberg därför förtjänar att nomineras till Nobels fredspris.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!