Slumpvis utvalt knivoffer på ICA Maxi

Slumpvis utvalt knivoffer på ICA Maxi

På torsdagen knivhöggs en kvinna på ICA Maxi i Olofström i Blekinge. Gärningsmannen skall ha knivhuggit henne två gånger med en kniv som han hade plockat på sig i butiken. Det skriver KvP.

’Det är helt slumpmässigt som jag förstår det. Det finns ingen uppgift om att gärningsman och offer skall ha varit bekanta sedan tidigare’. Det säger Malin Niklasson, kammaråklagare och förundersökningsledare. Knivdådet skall också ha varit oplanerat, snabbt och oförberett.

Den knivhuggna kvinnan vårdas på sjukhus och skadeläget är oklart. Gärningsmannen, i 50-årsåldern, har i förhör erkänt brottet. Det fanns på fredagen inga uppgifter om eventuella motiv. Han är delgiven misstanke om försök till mord och förhören fortsätter kring händelseförloppet.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!