Frun ansågs tjatig – mannen fejkade dövhet i mer än 60 år

Frun ansågs tjatig – mannen fejkade dövhet i mer än 60 år

Barry Dawson, 84 år, och hans fru Dorothy, 80, från Connecticut i USA var ett par i över 60 år, under hela deras äktenskap låtsades Barry vara döv-stum. Dorothy upptäckte tillslut fejken och vill nu skiljas. Det lär vi oss från den amerikanska nyhetsappen Opera News.

Dorothy säger, att hon lärde sig teckenspråk för att kunna kommunicera med sin man, men han var inte så kommunikativ och skyllde på tilltagande synproblem för att slippa teckenspråka med hustrun.

Någon form av samliv lyckades dock paret Dawson uppnå, eftersom de skaffade sex barn under åren tillsammans. Även barnen och med tiden de 13 barnbarnen har under alla år varit övertygade om att Barry Dawson varit döv.

Avslöjandet kom en dag, när Dorothy såg ett youtube-klipp där Barry sjöng karaoke – trots att han enligt egen uppgift skulle ha varit på ett annat möte. Dorothy kräver nu att få ut skilsmässa, 50 procent av boet samt skadestånd för ’känslomässig press och börda’.

Barrys advokat sade vid förhandlingarna, att klientens uppsåt inte var att göra hustrun förolämpad eller ledsen. Barry, menade advokaten, var trött och tystlåten och tyckte att Dorothys pratsamhet var jobbig. ’Dövheten’ var ett sätt att rädda äktenskapet, som annars hade havererat redan för 60 år sedan.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!