Flera till sjukhus efter kraftig explosion utanför Stockholm

Hem Fokus Flera till sjukhus efter kraftig explosion utanför Stockholm
Flera till sjukhus efter kraftig explosion utanför Stockholm

Flera personer fick föras till sjukhus efter en kraftig explosion i stadsdelen Vinsta i nordvästra Stockholm. En kraftig sprängladdning exploderade och skadade såväl bilar, fastigheter som personer i närheten. Polisen spärrade av ett större område och Nationella bombskyddet kallades in.

Vid 01-tiden natten till onsdagen exploderade en kraftig sprängladdning i Vinsta, i den nordvästra delen av Stockholm. Polis, räddningstjänst och flera ambulanser skickades till platsen. Ett antal personer fick föras till sjukhus med splitterskador. Ett större område runt explosionsplatsen har spärrats av, och Nationella bombskyddet har skickats till platsen.

Flera bilar och fastigheter, däribland ett hotell, skadades av explosionen. Polisen är ännu inte säker på vad som exploderade och vad som var målet med att utlösa en sprängladdning på den platsen.

Explosionen beskrivs som mycket kraftig, och hördes i stora delar av nordvästra Stockholm. Under onsdagen kommer polisen att förhöra flera av de splitterskadade personerna. På onsdagsmorgonen hade ingen person gripits som misstänkt för dådet.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!