’Dö jävla moderater’…

’Dö jävla moderater’…

Byggnadsarbetarens chefredaktör Isabella Iverus uttrycker sig politiskt. Ungefär lika snyggt som när kommentarsfälten på twitter och andra sociala media visar upp sina värsta avarter. Eller nästan i alla fall. Men en journalist som Iverus borde kunna bättre.

Annons

I förra veckan uttrycktes en hel del ilska över att vissa kommentarer kring Putins och Löfvens förestående möte innehöll sådant som milt uttryckt måste anses vara helt oacceptabelt. På NB Nyhetsbyrån delar vi uppfattningen att kommentarsfälten skall hållas snygga. Även om yttrandefriheten måste accepteras. Så länge den håller sig inom lagens ramar.

Vissa uttryckte sin indignation över att NB Nyhetsbyrån ens tog upp ämnen (Löfven och Putin möter varandra) som kunde förutsättas trigga igång en hatmobb. Vi känner dock ändå att man måste kunna skriva om ett förestående möte mellan två regeringschefer utan att det skall väcka en massa ont blod.

Var och en må ta sitt ansvar för hur man uttrycker sig. Vi rensar i kommentarsfälten när vi ser något osnyggt. Men vi måste acceptera människors rätt att yttra sig, även om vi inte behöver acceptera att den tar sig uttryck just i vårt kommentarsfält.

Frågan som då ändå faller sig naturlig: Bör Moderaterna (eller andra partier, företrädesvis KD eller SD) avhålla sig från att lägga förslag som man på förhand kan misstänka kommer att trigga igån en hatmegafon på en arbetarrörelsen närstående publikation?

Vad säger du, bästa läsare? Är det inte sorgligt att det offentliga samtalet har degraderats till ohyfsade påhopp? I vårdade ordalag, tack!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!