Läkare till sjukhus efter att ha misshandlats av anhörig

Läkare till sjukhus efter att ha misshandlats av anhörig

En läkare på en vårdcentral i Växjö fick föras till akuten efter att ha misshandlats på sin arbetsplats. Läkaren misshandlades av en anhörig till en patient. Den misstänkta gärningsmannen greps i närheten av brottsplatsen av polis, och misstänks för grov misshandel.

Polisen i Växjö larmades på fredagseftermiddagen till en vårdcentral i staden. En man i 20-årsåldern hade misshandlat en läkare med flera hårda slag i ansiktet. Läkaren hade slagits ner, och misshandeln skall ha fortsatt medan läkaren låg på golvet. Läkaren fick föras till sjukhus med flera olika skador.

Den misstänkta gärningsmannen kunde gripas i närheten av vårdcentralen av polisen. Mannen skall ha varit anhörig till en patient som har fått vård av den aktuella läkaren. Såväl vid gripandet som efterföljande förhör skall den misstänkta gärningsmannen ha erkänt att han skall ha slagit ner läkaren. Polisen skall även ha fått ett motiv till misshandeln, som rör missnöje med den vård som läkaren skall ha givit.

Läkaren kunde sent på fredagskvällen lämna akutmottagningen efter vård och dokumentation av skadorna. Polisen utreder nu händelsen som misstänkt grov misshandel, och anhölls på fredagskvällen av åklagare.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!