Åmåls vårdcentral stängs omedelbart

Åmåls vårdcentral stängs omedelbart

Åmåls enda vårdcentral stängs akut. Det bestämdes på ett möte med Norra hälso- och sjukvårdsnämnden inom Västra Götalandsregionen. Det innebär att 12.000 listade patienter berörs och att de skulle stå utan vårdcentral inom ett par dagar.

Annons

Till grund för beslutet ligger ett tjänsteutlåtande, där det bland annat står att ’… vidtagna åtgärder är inte tillräckliga för att kunna säkerställa att en acceptabel kvalité inom verksamheten kan nås inom en snar framtid’. Det rapporterar TT.

Håkan Linnarsson (S) är regionråd i Västra Götaland. Han bekräftar uppsägningen och betraktar det hela som mycket olyckligt.

Den kritiserade ’Balderkliniken’ hade en frist fram till 1 april för att åtgärda brister som framkom vid regionens kontroller. Det rörde sig om bristande medicinsk kvalitet på patientjournaler, brist på kompetens och dokumentation.

SVT rapporterar dock senare, att regionen snabbt har upphandlat vårdtjänster av MedPro, en privat aktör som tar över från fredag. Till en början provisoriskt men fullt igång om tre månader, räknar man med.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!