ANNONS från Realia Förlag: Tre böcker kring aktuella frågor

ANNONS från Realia Förlag: Tre böcker kring aktuella frågor

’Haveriet – Den humanitära stormaktens fall’

Annons

FÖRFATTARNA: * Claes G Ryn – Professor i statsvetenskap vid Catholic University of America i Washington D.C. * Patrik Magnusson – Pol.Mag. Gymnasielärare i samhällskunskap och historia * Marika Formgren – Journalist och tidigare borgerlig ledarskribent * Anna Lindén – Präst, teolog och krönikör * Tanja Bergkvist – Filosofie doktor i matematik * Inger Enkvist – Professor emerita i spanska vid Lunds universitet * Ilan Sadé – Chefsjurist och ordförande för Medborgerlig samling * Mons Krabbe – Säkerhetspolitisk analytiker och samhällsdebattör * Dick Erixon – Chefredaktör för Samtiden * Rolf K Nilsson – Journalist och konservativ samhällsdebattör, fd riksdagsledamot * Henrik Alexandersson – Journalist och liberal samhällsdebattör * Peter Stilbs – Professor emeritus i fysikalisk kemi vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm * Stig-Björn Ljunggren – Statsvetare och krönikör * Jan-Erik Gustafsson – Docent i vattenhushållning vid Kungliga Tekniska Högskolan * Anders Edwardsson – Statsvetare och historiker, bosatt i USA * Karl Gustel Wärnberg – Bachelor i idéhistoria, Queen Mary University of London * Jan Tullberg – Docent i företagsekonomi, Handelshögskolan i Stockholm * Henrik L Barvå – Politisk redaktör på konservativa Nya Wermlands-Tidningen * Gunnar Sandelin – Socionom, journalist och författare

’Svenska konservativa profiler’

Denna bok introducerar 29 svenska konservativa tänkare. Den sträcker sig från Hans Järta (1774-1847) till Claes G. Ryn (1943-). Den täcker allt från filosofer och publicister till politiker och biskopar. Den visar att konservatismen är en bred och levande tradition, som har mycket att lära oss också i dag.

’Sveriges roll i det nya Europa – 17 skäl till Svexit och internationell nystart’

I denna bok förklarar Mark Brolin varför han menar att EU, de goda ursprungsintentionerna till trots, i praktiken inte längre kan erbjuda mer än fortsatt politisk och ekonomisk turbulens. Han beskriver också varför han menar att nedbantningsreform inte är praktiskt realiserbar. Därutöver beskriver han varför det i samband med Storbritanniens utträde existerar ett gyllene tillfälle att starta på ny kula; genom ett också svenskt EU-utträde följt av internationell omstart.

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!