IS-rättegång i Tyskland: Lät förslavad flicka dö av törst

IS-rättegång i Tyskland: Lät förslavad flicka dö av törst

I München i Tyskland inleds nu en rättegång mot en kvinnlig IS-terrorist. Hon och hennes man, en stridande IS-terrorist, anslöt sig till terrorgruppen 2014. ’Jennifer W’, som kvinnan kallas i tidningen Die Welt, är anklagad bland annat för att ha anslutit dig till en terrorgrupp, för vapenbrott, för mord och krigsförbrytelser.

Den nu 27-åriga ’Jennifer W’ skall ha lämnat en fastkedjad, förslavad femårig yazidisk flicka utomhus i 45-gradig hetta så att hon dog av törst.

’Jennifer W’ och hennes man skall ha köpt den lilla flickan och hennes mor och använt dem som hushållsslavar. Flickan mådde dock dåligt och var sängvätare, varför hon kedjades fast utomhus som straff. Där dog hon i hettan. Flickans mor är kallad som vittne.

Den åtalade kvinnan riskerar nu livstids fängelse, om hon fälls på samtliga punkter. Rättegången, som inleddes i dagarna, ajournerades strax därefter och fortsätter den 29 april.

Christopher Jarnvall

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!