Tumult i Tyresö runt AfS-möte

Tumult i Tyresö runt AfS-möte

På måndagskvällen skickades flera polispatruller till Tyresö centrum efter visst tumult i samband med ett politiskt möte för Alternativ för Sverige – AfS. Partiet hade fått en bokad lokal avbokad av Tyresö kommun, då partiet hade bokat lokalen genom ombud. På polisens inrådan släpptes partiet in i lokalen ändå. Polisen ville minska tumultet och oron utanför lokalen.

Annons

Ett 30-tal anhängare till partiet Alternativ för Sverige samlades i Tyresö på måndagskvällen. Partiet hade genom ombud hyrt Tyresös lokala biograf, Forellen, för sitt möte. När Tyresö kommun förstod att det var Alternativ för Sverige som skulle vistas i lokalen sade man upp bokningen med hänvisning till lagen om andrahandsuthyrning. Den person som hade hyrt lokalen skall inte ha meddelat kommunen att lokalen skulle vidareuthyras till AfS.

Visst tumult uppstod på platsen när ett antal anhängare till AfS trots avbokningen försökte att ta sig in i lokalen. Flera polispatruller skickades till Biograf Forellen vid Tyresö centrum. Polisen lyckades få ordning på platsen, men var oroliga för att politiska meningsmotståndare skulle samlas. Då AfS avsåg att hålla mötet utanför biografen förberedde sig polisen på en eventuell sammandrabbning.

Polisen sökte samband med kommunen, som av säkerhetsskäl valde att öppna dörrarna till biografen. AfS-anhängarna släpptes in i lokalen och kunde hålla sitt möte medan polisen bevakade det lilla torget utanför biografen. Bara enstaka meningsmotståndare sökte sig till platsen, men lämnade densamma då man inte kunde störa mötet. Långt fler var de tyresö-bor som var nyfikna på den stora polisnärvaron vid kommunens centrum.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!