Sabuni kan nog få fart på Liberalerna

Sabuni kan nog få fart på Liberalerna

Nyamko Sabuni har tidigare gjort ett gott intryck som politiker. I Alliansregeringen 2006-10 var hon så bra som migrationsansvarig minister att hon sedan fick andra uppgifter. Skulle hon bli partiledare för Liberalerna, kommer nog partiet tillbaka till de borgerliga.

Annons

Jan Björklund har i alla fall gjort sitt. Men han kommer ju att avgå, så vi skall inte hacka mer på honom, trots att eftermälet inte blir lysande. Man hade förväntat sig mer av en major i armén…

Sabuni har rätt inställning till politik: Det är det möjligas konst. Det gäller att få igenom sin politik, inte positionera sig med syfte att utesluta något demokratiskt framröstat parti. Där borde såväl Centern som Liberalerna skämmas. Sedan kan man tycka vad man vill om Sverigedemokraterna.

Men att hamna i knät på Vänsterpartiet var tydligen inget problem för vare sig C eller L…

Liberalerna behöver rycka upp sig och komma tillbaka till den ickesocialistiska sidan. Det ser ut som om Nyamko Sabuni är den som kan klara av den högersvängen. Men osvuret är bäst. Liberalernas självskadebeteende är numera omvittnat, så frågan är om de inser att Sabuni behövs.

Erik Ullenhag är Nyamko Sabunis motståndare i racet om partiledarposten. Han borde vara helt diskvalificerad med tanke på att han var den förste som kom ut som ’naiv’. Med honom som partiledare lär Liberalerna fortsätta att sjunka. Kanske lika bra det…

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!