Stenkastning mot polis i Eskilstuna

Stenkastning mot polis i Eskilstuna

På lördagskvällen utsattes en polisbil i Eskilstuna för omfattande stenkastning i samband med en utryckning. Polisbilen fick skador då minst en sten träffade fordonet. Ingen person kunde gripas efter stenkastningen.

Annons

Vid 21-tiden på lördagskvällen larmades till stadsdelen Nyfors i Eskilstuna efter tumult mellan missbrukare. Vid polispatrullens ankomst kastades flera stenar mot polisbilen. Polisbilen fick skador, och bakrutan skall ha krossats av en större sten.

Polisen skickade flera patruller till platsen, då ett större ungdomsgäng rörde sig platsen och den patrull som utsattes för stenkastning kände sig utsatta och hotade. Polisen kunde inte identifiera någon stenkastande person på platsen. En misstänkt stenkastare lämnade platsen innan polisen hann gripa personen.

När polisen fått fler resurser till platsen blev det lugnare och ungdomsgänget lämnade platsen. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse av polisbil.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!