Stenkastning mot polis i Trollhättan

Stenkastning mot polis i Trollhättan

Ett mindre upplopp utbröt i Trollhättan på söndagskvällen. Ett större ungdomsgäng spred attackerade tillkallad polis med flaskor och stenar. Polisen lyckades avbryta stenkastningen när en större polisinsats hade inletts. Senare under natten åteupptogs upploppet med fyrverkeribeskjutning och ny stenkastning. En yngre man kunde gripas.

Annons

Strax efter klockan 20 på söndagskvällen larmades polis till stadsdelen Kronogården i Trollhättan. Ett större ungdomsgäng spred oro i stadsdelen, och när den första polispatrullen anlände kastades glasflaskor och sten mot polisen. Efter en polisiär kraftsamling lugnade det ner sig på platsen.

En timme senare fick polisen nya larm från stadsdelen om ett uppblossande upplopp. Ungdomar krossade glas och sköt enligt poliskällor fyrverkerier mot fastigheter och fordon i området. Återigen utsattes polisen för stenkastning och kastade glasflaskor.

Polisen kunde gripa en yngre man, som misstänks hot och våld mot tjänsteman, samt våldsamt upplopp. Mannen släpptes under natten efter att ha identifierats och förhörts av polisen. Ytterligare fem yngre pojkar kunde omhändertas, och lämnas över till vårdnadshavare.

Upploppen skall enligt poliskällorna vara en reaktion på en ökad polisiär närvaro i Kronogården. Ungdomsgängen uppskattar enligt polisen inte detta, och markerar missnöjet med stenkastning.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!