Skottlossning mot bil i Mölndal

Skottlossning mot bil i Mölndal

En bil besköts i södra delen av Mölndal på måndagskvällen. Bilen besköts av maskerade personer från ett annat fordon, som snabbt lämnade platsen. Även det beskjutna fordonet lämnade platsen innan polisens framkomst. Det beskjutna fordonet påträffades senare av polis, och är beslagtaget för teknisk undersökning. Ingen person skall ha skadats vid händelsen, som utreds som försök till mord.

Annons

Vid 18:30-tiden på måndagskvällen fick polisen flera larmsamtal om pågående skottlossning vid Fullblodsgatan i södra Mölndal. Vittnen uppgav att skottlossning skulle ha skett från ett fordon mot ett annat. Gärningsmännen skall ha varit maskerade och snabbt lämnat platsen. Den beskjutna bilen lämnade även den platsen hastigt.

Vid polisens framkomst kunde man konstatera att skottlossning hade ägt rum. Flera patronhylsor fanns kvar på platsen för skottlossningen och vittnen kunde ge en bra bild av händelseförloppet. Polisen kontaktade akutmottagningarna i och runt Göteborg för att undersöka ifall någon skottskadad hade tagits emot i samband med händelsen.

Den skottskadade bilen påträffades senare av polisen under genomsökning av närområdet. Bilen beslagtogs för teknisk undersökning och fyra yngre män som fanns i anslutning till fordonet togs in för förhör. Inget tyder på att någon skall ha skadats. Poliskällor som NB Nyhetsbyrån har talat med oroar sig för att skjutningen kan leda till ytterligare våld mellan olika kriminella grupperingar i området.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!