Tiggeri förbjuds i Katrineholm

Tiggeri förbjuds i Katrineholm

På måndagskvällen röstade Kommunfullmäktige i Katrineholm för att införa ett tiggeriförbud i den sörmländska kommunen. Genom en förändring av de kommunala ordningsföreskrifterna kommer kommunen förbjuda tiggeri på flera platser i Katrineholm.

Annons

Katrineholms kommun har klubbat igenom ett förbud för tiggeri inom kommunen. Kommunfullmäktige i Katrineholms kommun beslutade med stor majoritet att förändra ordningsförskrifterna i kommunen på ett sätt som kraftigt inskränker möjligheten för tiggare att utöva sitt tiggeri. Förändringen innebär att tiggeri förbjuds på flera platser i kommunen där tiggeri förekommer frekvent idag.

Kommunfullmäktige i Katrineholm röstade för tiggeriförbudet med 37 röster för ett tiggeriförbud och 14 mot. Samtliga ledamöter från de styrande partierna Socialdemokraterna och Moderaterna röstade för tiggeriförbudet. De fick även stöd av ledamöterna från Sverigedemokraterna, medan de övriga partierna röstade mot förslaget.

Kommunens beslut kommer nu att behöva godkännas av länsstyrelsen. Under fullmäktiges möte ägde en mindre demonstration rum utanför möteslokalen, där demonstranterna protesterade mot förslaget om tiggeriförbudet.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!