Intensivvård efter mordförsök vid stort bråk i Örebro

Intensivvård efter mordförsök vid stort bråk i Örebro

Polisen i Örebro fick skingra flera grupperingar som slogs våldsamt i ett ett större bråk. En ung man fick föras till Universitetssjukhuset i Örebro efter att ha blivit brutalt nedslagen. Mannen vårdades på tisdagskvällen på intensivvårdsavdelningen, och polisen utreder brottet bakom skadorna som misstänkt försök till mord.

Flera olika grupperingar av unga män drabbade samman i centrala Örebro vid 15:45-tiden på tisdagseftermiddagen. Vittnen och poliskällor uppger att olika tillhyggen skall ha använts, bland annat cykelkedjor och knivar. Flera polispatruller skickades till området vid Järntorget och två närbelägna parker för att skingra gängen.

En ung man påträffades med allvarliga skador och fördes av privatpersoner till Universitetssjukhuset i Örebro. Mannen behövde intensivvård för sina skador, som inte skall vara livshotande. Polisen utreder brottet som mannen utsattes för som misstänkt försök till mord.

Delar av centrala Örebro spärrades av efter bråket, och polisen skall ha förhört såväl vittnen som misstänkta under tisdagskvällen. Enligt vittnen som NB Nyhetsbyrån har varit i kontakt var ”dussintals unga män” inblandade i det våldsamma bråket.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!