Stor demonstration i Stockholm uppmärksammade fattiga pensionärer

Stor demonstration i Stockholm uppmärksammade fattiga pensionärer

Tusentals demonstranter fyllde Stockholms gator på onsdagseftermiddagen. Organisationen Vid din sida arrangerade en demonstration för att manifestera mot situationen för landets fattiga pensionärer. Man ville även överlämna över 75 000 namnunderskrifter till statsminister Stefan Löfven. Statsministern dök dock inte upp vid Mynttorget.

Cirka 2500 personer demonstrerade på Stockholms gator under onsdagseftermiddagen. Demonstrationen avgick från Humlegården, och avslutades vid Mynttorget. Vid Mynttorget hade ytterligare flera hundra demonstranter anslutit.

Vid Mynttorget hölls flera tal, av bland annat Vid din sidas grundare Jeanette Höglund. Från politiskt håll fanns Moderaternas Elisabeth Svantesson och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på plats för att hålla tal till folkmassan.

Vid din sida hade för avsikt att lämna över över 75 000 namnunderskrifter till statsminister Stefan Löfven. De tiotusentals som skrivit under namninsamlingen protesterar mot de fattiga pensionärernas situation i dagens Sverige. Statsministern dök inte upp på Mynttorget, varför överlämningen kommer att ske vid ett senare tillfälle.

Demonstrationen förlöpte lugnt, och utan incidenter. Ett mindre trafikkaos skapades dock i centrala Stockholm under drygt en timme.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!