Tolvårig flicka sålde majblommor – rånades på hela kassan

Tolvårig flicka sålde majblommor – rånades på hela kassan

När Klara, som sålde majblommor i södra Stockholm, nästan hade sålt slut på majblommorna och dragit in runt 800 kronor, slog tre rånare till. Gänget hotade med våld och slet till slut väskan ur 12-åringens händer. Det skriver SVT. 

En pojke i 16-årsåldern dök upp och frågade om Klara kunde följa med till bankomaten. Han sade, att han hade bråttom till en buss, men att han gärna ville hinna köpa en majblomma. Klara litade på honom och följde med ner i en gångtunnel.

Ytterligare en tonårsflicka och en tonårspojke dök upp. Klara förstod att något var fel men kunde inte ta sig undan och blev upptryckt mot en bil. Gänget frågade vilken skola Klara gick på och slet till sig Klaras västa, då hon vägrade lämna ifrån sig den.

Klaras mor Ulrika hörde vad dom hänt, ringde polisen som gjorde ett snabbt förhör, tog signalement och genast började leta efter gärningspersonerna. Dock utan att lyckas.

’Rånarnas tillvägagångssätt var väldigt utstuderat och det var nog inte första gången de gjorde det här’, menade Klaras mor Ulrika. Hon undrade vart Sverige är på väg, hur ett rån mot ett barn kan ske en vardageftermiddag. Kan man känna att barnen är säkra?

’Vart är vi på väg, varför säger vi inte att det räcker nu’, frågade hon sig. ’Nu måste vi börja ta det här på allvar och det har redan gått för långt – vi kan inte ha ett samhälle där barn rånar barn’, ansåg Klaras mor Ulrika.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!