Danskt parti vill förbjuda islam i landet

Danskt parti vill förbjuda islam i landet

Det danska partiet Stram Kurs vill komma in i folketinget. Men partiets åsikter har orsakat stor turbulens i vårt grannland. Det skriver Nyheter24. Partiet skriver på sin hemsida, att det inte finns skäl att begränsa invandringen. Däremot finns det skäl att muslimer måste lämna landet.

Stram Kurs har förbjudits att demonstrera i Danmark, eftersom polisen anser att partiet utgör ett hot mot ordningen. ’Polisförbundet går helt emot de grundläggande värdena i vårt samhälle, för de tänker bara på vad som är mest behagligt för sina medlemmar’. Det har partiledaren Rasmus Paludan sagt till finska Yle.

Partiet anser även, att endast danskar skall få bo i Danmark och att det bland annat är etniciteten som skall avgöra om man är dansk eller inte. Utlänningar som är gifta med danskar skall inte få bo i landet, om de ’kostar pengar’.

DR rapporterar, att Stram Kurs har samlat ihop drygt 17.000 av de 20.000 underskrifter som behövs för att ställa upp i det danska valet i juni. DR räknar med att partiet kommer att klara av detta, eftersom namninsamlingen har gått fort.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!