Godmorgon, alla skuldbelagda!

Godmorgon, alla skuldbelagda!

Godmorgon, alla skuldbelagda! Nu råder flygskam, båtskam, bostadsskam och barnskam… Vi får med andra ord skämmas för det mesta. Men ställ er frågan: Vad är väsentligheter och vad är rena larm för att hjälpa Miljöpartiet in i EU-parlamentet?

Skall vi vara eniga om, att allt vi gör eller inte på något sätt faktiskt påverkar vår omvärld. För så är det. Ungefär som att det mesta påverkar börskurser eller räntor. Det går helt enkelt inte att stiga upp ur sängen utan att påverka miljön.

Och ligg för all del inte kvar och somna om, för det påverkar också!

Men vore det inte en god idé att sluta att lyssna på alla larmrapporter och börja tänka själv?

NB Nyhetsbyrån säger inte att alla klimatlarm är falska. Det tror vi inte. Men just nu luktar det kampanj för att få in MP i EU-parlamentet. På samma sätt som man kampanjade i somras för att rädda MP:s riksdagsplatser.

Se er omkring. Maj har bjudit på en hel del regn och varit ovanligt kall, enligt meteorologer. Och sluta inte skaffa barn bara för att några fanatiker säger att barn är ’miljöbovar’.

Tänk själva,  gör konsekvensanalyser och fundera på vad som t ex krävs för att tillverka batterierna i era miljövänliga bilar.

Sedan kan vi fundera på hur Isabella Lövin och Greta Thunberg tar sig till Almedalen på Gotland i sommar. Tåg?

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!