’Vi ser att moderater sympatiserar med oss!’

’Vi ser att moderater sympatiserar med oss!’

Fredrik Clementz är ordförande för MED:s Stockholmsdistrikt. I helgen erfor han och partikamraterna hur Moderaterna – enligt uppgift främst MUF – rev ned och klistrade över Medborgerlig Samlings valaffischer. Detta trots, att MED följde det tillstånd man hade fått: Inga affischer förrän efter midnatt till söndag.

Kan du berätta vad som hände?

-Våra engagerade medlemmar har jobbat stenhårt, i enlighet med våra tillstånd, för att ge oss en chans att synas i det offentliga rummet. Vi upptäckte efter någon dag att affischer var nedrivna, bland annat vid Sergels Torg. Moderaterna erkände att de hade plockat ner våra affischer i strid med vad som gäller för affischering (trafikkontor eller polis är ansvariga för detta).

Mattias Thorsson, som är kommunikationschef på Stockholmsmoderaterna, sade till Dagens Opinion, att det finns en muntlig överenskommelse om när affischerna skall sättas upp, men att ni inte följde den. Stämmer det?

-Vi har inte blivit kontaktade av Moderaterna (eller någon av de andra partierna). Inte heller har vi blivit inbjudna till någon överenskommelse (vilket även Moderaterna erkänt). Varför skall vi följa en överenskommelse vi inte är delaktiga i? Vi följer istället våra tillstånd, vilket känns som en självklarhet.

Kan du ändå inte förstå irritationen hos andra partier, när ni har ’tjuvstartat’? Det är ju en kamp om utrymmet…

-Hade vi varit inbjudna i överenskommelsen, hade jag förstått detta, men vi har ju medvetet utelämnats.

Varför bryr sig Moderaterna om att riva ned och klistra över era valaffischer? Beror det bara på att de är irriterade på vad Thorsson kallar ett ’Kalle Anka-parti’ som inte följde en informell överenskommelse?

-Medborgerlig Samling har flera gånger påtalat bristerna i Moderaternas politik, inte minst mängder av brutna vallöften i Stockholmsområdet, såsom övergivandet av Östlig förbindelse. Vi ser i våra mätningar att framförallt moderater sympatiserar med oss och vårt betydligt mer borgerliga partiprogram.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!