Sexuella trakasserier och våld stänger fritidsgård i Sollentuna

Sexuella trakasserier och våld stänger fritidsgård i Sollentuna

En fritidsgård i centrala Sollentuna stängs efter omfattande sexuella trakasserier, hot, kränkningar och våld bland personalen. Kommunen ser stängningen som ett misslyckande. Efter en utredning har kommunen beslutat att stänga fritidsgården för gott.

Fritidsgården Northside på Malmvägen i centrala Sollentuna stänger för gott. Det har Sollentuna kommun beslutat efter att ha tagit del av en internutredning rörande omfattande problem på fritidsgården. Fritidsgården har varit stängd sedan tidig vår.

Problemen på fritidsgården kopplas enligt lokaltidningen Mitti till grova missförhållanden inom delar av personalgruppen. Utredningen visar att det har förekommit omfattande hot och kränkningar på fritidsgården. Även våld och sexuella trakasserier har varit frekvent förekommande.

Sollentuna kommun ser stängningen av fritidsgården som ett stort misslyckande, då man vill att kommunens fritidsgårdar skall vara en trygg och bra plats för alla som vistas inom verksamheten. Kommunen erbjuder nu stöd till barn och anhöriga som har drabbats av de grova missförhållandena på fritidsgården.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!