Stort narkotikafynd vid förskola i Kista

Stort narkotikafynd vid förskola i Kista

Polisen i norra Stockholm hittade narkotika för drygt 300 000 kronor vid en förskola i Kista. Narkotikan hittades efter en polisjakt, där polishundar spårade upp narkotikagömman. Narkotikan hade då gömts på gården vid förskolan av två gärningsman.

Ett större narkotikabeslag gjordes av polisen i norra Stockholm under torsdagskvällen. Efter det att en polispatrull börjat jaga två yngre män i stadsdelen, som greps efter en kortare jakt. När polisen visiterade de unga männen påträffades en mindre mängd narkotika.

I samband med gripandet tog polisen hjälp av hundpatrull, som spårade längs flyktvägen. Detta ledde till att polisen kunde hitta två kilo narkotika gömt i anslutning till en förskola i Kista. Värdet av den påträffade narkotikan uppgår till drygt 300 000 kronor.

Under de senaste månaderna har en stor del av narkotikahandeln i nordvästra delarna av Stockholm flyttat till olika miljöer i närheten av förskolor i Kista, Husby, Rinkeby, Tensta och Hjulsta. Polisen har gjort flera fynd av narkotika vid förskolornas utomhusområden.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!