Tre tonåringar anhållna för hatbrott i Haninge

Tre tonåringar anhållna för hatbrott i Haninge

Polisen på Södertörn har gripit tre yngre män i tonåren efter ett hatbrott i Jordbro. De tre misstänks för att ha misshandlat en man i 45-årsåldern grovt på grund av mannens sexuella läggning. Mannen fick föras till sjukhus med olika skador efter misshandeln.

Polisen på Södertörn larmades förra lördagen till Jordbro centrum där en 45-årig man hade attackerats av tre yngre män. Mannen misshandlades grovt med sparkar och slag, och fick föras med ambulans till Södersjukhuset för vård och omplåstring. Vid polisens ankomst hade de misstänkta gärningsmännen flytt platsen i riktning mot pendeltågsstationen och Jordbro industriområde.

Mannen hade känt sig hotad av de tre männen, som skrek homofoba och kränkande tillmälen till mannen innan misshandeln. Mannen skall ha försökt få hjälp att ringa polis vid en lokal restaurang i Jordbro centrum, men då nekats denna hjälp av restaurangpersonalen. När mannen sedan lämnade restaurangen överfölls han av de tre yngre männen.

Efter inre spaning och genomgång av bland annat övervakningskameror samt vittnesförhör kunde polisen identifiera tre för dem kända yngre män, som kunde gripas under torsdagen. Männen har anhållits som misstänkta för grov misshandel. Brottet betraktas av polisen som ett ”solklart hatbrott” där mannens sexuella läggning skall ha fått gärningsmännen att attackera mannen.

De anhålla unga männen är mellan 16 och 19 år. Alla tre är kända av polisen sedan tidigare, och skall vara boende i Haninge kommun.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!