Mordförsök i Södertälje – man skjuten

Mordförsök i Södertälje – man skjuten

Polisen i Södertälje larmades till Fornhöjden i Södertälje kommun vid 02:30-tiden natten till söndagen. Flera personer hade då hört skottlossning. Vid polisens framkomst påträffades en man med skottskador i benen. Mannen fördes till sjukhus, samtidigt som polisen spärrade av platsen och påbörjade sökinsats efter misstänkta gärningsmän. På söndagsmorgonen hade inga personer gripits.

Vid 02:30-tiden natten till söndagen vaknade flera av de boende vid Fornhöjden i Östertälje i Södertälje kommun av skottlossning. En mängd samtal kom in till polisen via 112 och ett större polispådrag skickades till platsen. Vid polisens ankomst påträffade polisen en man liggande på marken, med minst två skottskador i benen.

Den skottskadade fördes med ambulans till sjukhus. Platsen där mannen påträffades spärrades av för teknisk undersökning, och flera polispatruller sökte efter misstänkta gärningsmän i närområdet och andra delar av Södertälje. Sjukhuskällor säger att den skjutna mannens skottskador är allvarliga men inte livshotande.

Polisen utreder händelsen som misstänkt försök till mord. I övrigt är man sparsam med information. Under förmiddagen avvecklades avspärrningarna vid brottsplatsen. Inga gripanden hade gjorts klockan 09:30 på söndagsmorgonen.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!