Judisk kvinna livshotande skadad efter knivdåd i Helsingborg

Judisk kvinna livshotande skadad efter knivdåd i Helsingborg

Polisen i Skåne söker en ännu okänd gärningsman efter ett knivdåd i Helsingborg på tisdagsförmiddagen. En kvinna i 60-årsåldern fick livshotande skador efter att ha attackerats med kniv. Kvinnan var på väg till sitt arbete när hon attackerades. Kvinnan är aktiv i den judiska församlingen i nordvästra Skåne.

Polisen i Helsingborg larmades på tisdagsmorgonen om ett brutalt knivdåd. Väl på plats påträffades en svårt skadad kvinna i 60-årsåldern. Kvinnan fördes till sjukhus med flera hugg- och skärskador. Enligt sjukhuskällor skall kvinnan vara livshotande skadad.

Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning. När det framkom att den skadade kvinnan var aktiv i den judiska församlingen i nordvästra Skåne placerades polis ut vid församlingens lokal i Helsingborg.

Poliskällor som NB Nyhetsbyrån har varit i kontakt med säger att man inte kan utesluta att det brutala knivdådet kan ha med kvinnans judiska kopplingar att göra. Poliskällor säger även att kopplingen till den judiska församlingen är en huvudhypotes i utredningsarbetet.

Polisen hade vid lunchtid inte lyckats gripa någon misstänkt gärningsman. En omfattande spaningsinsats pågick under den tidiga eftermiddagen.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!