Mormor spelade islamistisk musik för barnbarnen

Mormor spelade islamistisk musik för barnbarnen

Det har varit en del fokus på IS-terroristen Michael Skråmos svärmor Umm Hamza (hon har även ett svenskt namn), som är mormor till hans sju efterlämnade barn. Hon är nu åter i Sverige, efter det att hon avslöjades som IS-rekryterare.

Annons

Hon befann sig i staden Erbil i norra Irak och sägs ha fått fly därifrån efter avslöjandet. Under sitt besök i Irak höll hon sig inne på barnens hotellrum och vid minst ett tillfälle tog hon fram sin telefon och spelade upp islamistiska sånger för barnen. Det rapporterade GT.

De sju barnens morfar Patricio Galvez – sedan 1993 skiljd från mormodern – säger sig ha förhoppningen att kunna ta hand om sina sju barnbarn tillsammans med deras mormor och farmor. Han säger också, att barnen inte kommer att växa upp i islamistiska miljöer, vilket möjligen kan förvåna med tanke på mormoderns agerande och bakgrund.

Källor i Göteborg säger dock till NB Nyhetsbyrån, att det knappast kan bli fråga om att låta far- och morföräldrar ta hand om barnen utan att sociala myndigheter i Göteborg redan förbereder sig för att ta över dem.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!